Telecom Operators Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

Try this Telecom Operators Quiz to check how updated you are in the tech world. Go on and happy quizzing!! πŸ™‚

 

1. Which telecom subsidiary has the same logo as its parent company and is often known by its parent company’s name?

Answer – Uninor

 

2. X carried the first-ever text message. It was Richard Jarvis of X who received the inaugural SMS, sent on Christmas Eve 1992 from one of his test engineers – 22-year-old Neil Papworth. The message read: β€œHappy Christmas”. Identify X.

Answer – Vodafone

 

3. It is a leading global telecommunications company with operations in 16 countries across Asia and Africa. Headquartered in New Delhi, India, the company ranks amongst the top 3 mobile service providers globally in terms of subscribers. Which teleoperator was the first one to launch 4G?

Answer – Bharti Airtel

 

4. This company is the first in India to use biometric verification ensuring network security and also security to its customer and the first company that has implemented e-KYC. Name this telecom company.

Answer – Reliance Jio

 

5. He introduced the concept of PCOs in India. Who was he?

Answer – R.L. Dube

 

6. Name the world’s largest individual mobile operator?

Answer – China Mobile

 

7. Idea Cellular was formerly called _______.

Answer – Birla Tata AT&T Ltd.

 

8. What is the joint venture by Airtel-Vodafone launched in 2015 known as?

Answer – Firefly Networks

 

9. Which company is considered as the first company to launch the first smartphone?

Answer – IBM

 

10. In India, mobile phone service was started on July 31, 1995, in Kolkata. The historic call was made between then Union Telecom Minister Sukh Ram and the then Chief Minister of West Bengal Jyoti Basu. This company was founded on 1 October 2000 by the Government of India. Name this telecommunication company.

Answer – Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL)

 

Work from Home jobs

Well done! You have reached the end of this Telecom Operators Quiz. I hope that you enjoyed it and learned something new. Don’t forget to comment, rate, and share it with your friends. Keep Learning, Keep Quizzing!!

- Advertisement -

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here