Wayanad District IT Quiz UP,HS,HSS IT Quiz questions and answers

- Advertisement -
Wayanad District IT Quiz UP,HS,HSS IT Quiz questions and answers
Credits & Congrats to  Nandulal Krishna
HS &HSS Common 1st Round Que & Ans From Wayanad District IT quiz
1. ID Logo
Ans: Datawind
2.Codename of Ubuntu 18.04
Ans: Bionic Beaver
3.ID the First Delivered product of 3 E-Commerce Sites
Ans: (a)Ebay,Laser pointer
     (b)Flipcart,Leaving Microsoft to change the world
     (c)Amazon,Fluid concepts and Creative Analogies
4.2016 ACM Turing Award Recieptent
Ans: Tim Berners Lee
5.ID logo
Ans: Funtouch OS
6.Author of the Book ‘Zero to One’
Ans:Peter Thiel
7.Importance of the book “Declaration of independence”
Ans: First e-Book
8.ID Font
Ans: Times New Roman
9.ID Building
Ans: Google Plex
10.ID Picture
Ans: Youtube’s 500 Internal Server Error
11.ID Picture
Ans: 50th Anniversary of 1st ATM
12. Match the following Indian CEOs
Ans:
George Kurian——–Netapp
Francisco D Suze—–Cognizant
Shanthanu Narayan—-Adobe
Rajeev Suri———-Nokia
13.ID Logo
Ans: Windows Phone
14.indian Eminent Personality appeared in Apple’s Think Diffrent Advertisement
Ans:Mahathma Gandhi 
15.Android App Describes Indian IT History
Ans: Ithihasa
HS Final Round From Wayanad District IT quiz
1.ID postal Stamp and Occasion
Ans: 100th Anniversary of Indian institute of Science
2.Dimensions of an A4 Sized Paper
Ans:210mm*297mm
3.ID logo
Ans: Youtube Rewind
4.Commom Speciality of Wave,Jaiku,Dodgeball,Page Creator..etc
Ans:Failed Google Products
5. Free+Premium=
Ans:Freemium
6.Match the Android Variants to their Devices
Ans:
ColorOS——Oppo
OxygenOS—–Oneplus
iOs———-Apple
Series——-Nokia
7.Film Portrays Founding of Facebook
Ans:The Social Network
8.Terminology for a Printed book that contains or is based on content from from a blog.
Ans:Blook
9.Name the computational knowledge engine or answering engine
Ans: Wolfrom Alpha
10.Connect Images (“O’REILLY”,”HP”,”Pyra Labs”,”intel”,”Twitter”)
Ans: Evan Williams
HSS Final Round from Wayanad District IT Quiz
1.what is Relentless.com
Ans: First Domain of Amazon
2.indian city inwhich OLA have launched E-cabs
Ans: Nagpur
3.Indian Award for Engineers named after its first recepitent
Ans: Hover Medal
4.world programmers day
Ans:sept 12 or sept 13
5. match Following
Ans:
PHP————Rasmus Lerdorf
javascript—–Brenden Eich
Ruby———–Yuihiromatsunoto
Perl———–Larry wall
6.what are “p” and “i” in Screen,Printer and Scanner Specs
Ans: p–progressive , i–interlaced
7.Speciality of movie “Usane”
Ans: taken with an iPhone
8.american company technically assisted Hitlers Nazi Holocaust
Ans: IBM
9.ID Cargo carrying Robot
Ans: Gita
10.Terminology for vulnerable holes in Softwares and programmes
Ans: Backdoors
Wayanad District ITquiz(UP) By Suresh Sir
1. Full form of ‘PIN’in ATM Transaction
Ans:PIN:- Personal Identification Number
2.Expand QLED
Ans: Quantom Dot LED
3.Wikipedia’s First Entry was on
Ans: 2001 March 3 ,1:12 AM 
4.Fastest Supercomputer (on 15-Nov-2017)
Ans: Sunway Taihulight of China 
5.Codename for Android 8.0
Ans:Oreo
6.Name the Company Formed by Rich Miner , Nick Sears , Chris White and Andy Rubin
Ans: Android.Inc
7.Famous Web Browser Named After Red Panda
Ans: Mozilla Firefox 
8.Who Found ‘Room To Read’
Ans:John Wood 
9.ccTLD of Tuvalu
Ans: .tv 
10.ID Doodle
Ans: Children’s Day 2016
11.IT Minster of Kerala
Ans: Pinarayi Vijayan
12.ID the Hardware Component
Ans:RAM
13. The Fist version of this thing had 6 Digits.Later it was Reduced to 4 as requested by inventor,s Wife !
Ans:ATM PIN 
14. Order of colors in Google Logo
Ans: Blue,Red,Yellow,Blue,green,Red
15. ID The CEO
Ans: Sundhar Pichai
16.ID logo
Ans: Ubisoft
17.Official Site Address of Kerala Government
Ans: www.kerala.gov.in
18.ID Software
Ans: Geogebra
19.ID Logo
Ans: Sailfish OS
20.ID Video
Ans: Wireless Charging in Vehicles
21.Kerala’s New ICT Web Portal
Ans:Samagra
22.Latest Revolutionary Feature in Whatsapp messenger and its time period
Ans:Delete for everyone (7 minutes)
23.ID Device
Ans: Amazon Echo
24.New Voting method in which we reciveve a Printed Slip
Ans: VIVIPAT
25. ID movie
Ans: Imitation Game (About Alan Turing)
- Advertisement -
- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 1 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

Related news

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 1 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here