Computer Science and Tech Terms Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

Computer Terms & Tech Terms Quiz

Tech Terms Quiz about the important and widely used terms in the field of Computer Science and Information Technology. You may have come across most of these terms. These questions will be beneficial for students preparing for TCS IT Wiz 2018. Let’s have a look at the tech terms quiz.

1. What is Artificial Superintelligence (ASI)?

Answer – Artificial superintelligence (ASI) is software-based intellectual powers that surpass human ability across almost all conceivable categories and fields of endeavor.

2. What is Machine code (machine language)?

Answer – Machine code, also known as machine language, is the elemental language of computers.

3. What is Affective computing (emotion AI)?

Answer – Affective computing, also known as AC or emotion AI, is an area of study within cognitive computing and artificial intelligence that is concerned with gathering data from faces, voices, and body language to measure human emotion.

4. What is virtuality continuum?

Answer – The virtuality continuum is the range of technologies integrating digital content into the user’s physical reality.

5. What is immersive technology?

Answer – Immersive technology is an integration of virtual content with the physical environment in a way that allows the user to engage naturally with the blended reality.

6. What is Immersive web?

Answer – The immersive web is a version of the online world that incorporates advanced technologies to enhance user engagement and blur the line between the user’s physical reality and the digital environment.

7. What is Firefox Reality?

Answer – Firefox Reality is a multi-platform browser optimized for standalone VR (virtual reality), AR (augmented reality) and MR (mixed reality) headsets.

8. What is Amazon Key?

Answer – Amazon Key is a service that allows delivery drivers to gain access to an Amazon Prime customer’s home or place of business during specified times. The purpose of Amazon Key is to prevent packages left outside a home or place of business from being stolen.

9. What is a Plug-in hybrid electric vehicle (PHEV)?

Answer – A plug-in hybrid electric vehicle (PHEV) is a type of hybrid electric vehicle that combines a gasoline or diesel engine with an electric motor and a large battery, which can be recharged by plugging it into an electrical outlet or charging stations.

10. What is Mixed Reality (MR)?

Answer – Mixed reality (MR) is a user environment in which physical reality and digital content are combined in a way that enables interaction with and among real-world and virtual objects.

11. What is Holodeck?

Answer – The holodeck is an immersive virtual reality environment that was featured on Star Trek, a popular science fiction television and film series of the late 20th century.

12. What is Confusion Matrix in Machine learning?

Answer – A confusion matrix is a table that outlines different predictions and test results and contrasts them with real-world values.

Tech Terms Quiz

13. What is neighborhood electric vehicle (NEV)?

Answer – A neighborhood electric vehicle (NEV) is a type of battery-electric vehicle that is capable of traveling at a maximum speed of 25 mph and which has a maximum loaded weight of 3,000 lbs.

14. What is Synectics?

Answer – Synectics is a method of problem-solving that focuses on cultivating creative thinking, often among small groups of individuals with diverse experience and skills.

15. What is Transformative technology?

Answer – Transformative technology is hardware- and software-based tools designed to enhance human psychological well-being, cognitive function, and physical capabilities.

 

One thing that you need for IT Quiz

Current Affairs + Quiz Files

1 User( For a Lonewolf)
₹699
399 Yearly
  • Last 1 Year IT Current Affairs in Capsule format, Click here for Sample
  • 5 eBooks on IT Quiz in PDF Format
  • 1000 IT facts eBook in PDF
  • 300 IT Questions Excel Sheet with images
  • 250 Questions as CONNECT and Trivia by GreyCaps Interns
  • Google Drive with ~ 1 GB of ppt,pdf,word IT Quiz Files
  • 1000+ Basic Fundamental interactive IT Questions
  • Bonus slides on topics like Cloud Computing, Blogging, Information Security
56 SOLD

16. What is WPA(Wi-Fi Protected Access)?

Answer – The most common protocol used to connect IoT devices via Wi-Fi is WPA2 — also known as Wi-Fi Protected Access II — as it defines how a router and Wi-Fi client devices perform the ‘handshake’ network connection process to negotiate the encryption used to secure the connection

Tech Terms Quiz

17. What is Mandela Effect?

Answer – The Mandela effect is an observed phenomenon in which a large segment of the population misremembers a significant event or shares a memory of an event that did not actually occur. Fiona Broome, a paranormal researcher, coined the term to describe collective false memory when she discovered that a significant number of people at a conference she was attending in 2010 shared her memory that Nelson Mandela had died in prison during the 1980s.

18. What is Zombie VM?

Answer – A zombie VM is a virtual machine that is created, often for a particular purpose, that is forgotten when it is no longer needed for that purpose.

Tech Terms

19. What is Ultra Low Energy (ULE)?

Answer – Ultra Low Energy (ULE) is a telecommunications technology based on DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) which is the de-facto standard for voice calls, integrated in millions of devices worldwide.

20. What is Conversational User Interface?

Answer – A conversational user interface is the ability of artificial Intelligence-supported chatbots to have verbal and written interactions with human users.

21. What is Microsoft AppSource?

Answer – Microsoft AppSource is an app store for business applications such as Office 365, Dynamics 365, Power BI or separate Azure web apps.

22. What is CompTIA Project +?

Answer – CompTIA Project + is the Computing Technology Industry Association’s certification program designed to demonstrate validated learning and skills in project management.

23. What is Fuchsia OS?

Answer – Fuchsia OS is a cross-device, open source operating system from Google.

24. What is brushing scam?

Answer – A brushing scam is an exploit in which a vendor ships a package to an unwitting receiver who hadn’t ordered it and then submits positive reviews that are supposedly from the verified owner.

25. What is Cryptojacking?

Answer – Cryptojacking is the surreptitious and unauthorized use of a target computer’s resources for cryptocurrency mining.

These are the 25 questions for Tech terms quiz and I can add more of this kind if you find it beneficial. Let me know your reviews on the comments if you like tech terms quiz or not.

- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here