Latest IT Quiz questions and answers

Latest IT Quiz Questions and answers for any IT Quiz
1. Solid Edge is a CAD Designing software developed by?
Ans: SIEMENS2. ID this logo

Image result for logo of xilinx

Ans: Xilinx ( is an American technology company, primarily a supplier of programmable logic devices. It is known for inventing the field-programmable gate array (FPGA) and as the first semiconductor company with a fabless manufacturing model )3. Which company owns the 3 brands Oneplus,Oppo and Vivo ?

Ans: BBK Electronics

4. ID the occasion

Ans: Google’s 18 th Birthday

5. What is the name of super-computing facility launched at IIT -Guwahati with 250 teraFLOPS and capacity of 300 tera bites (TB).?

Ans: Param-Ishan

6. X is a German-American
entrepreneur, venture capitalist and
hedge fund manager. X is the co-founder and former CEO of PayPal. He was the first outside investor in Facebook. Identify X ?

Ans. Peter Thiel

7. This is an android based OS by which chinese smartphone makers ? ( ColourOS)

Ans. Oppo 

8. Standard-Capacity (SDSC),
the High-Capacity (SDHC),
the eXtended-Capacity (SDXC ) These are different varieties of what ?

Ans. Sd card

9. He is the current CEO of an Online Transportation company. Identify him ?

Ans. Travis Kalanick





10. Alchip is a fabless semiconductor company founded in 2003. Alchip specializes in the design and manufacture of digital CMOS ASICs. It is based in which country ?

Ans. Taiwan

11. Which company aquired

Ans: Walmart

12. First e-commerce store in India to cross 100 million customers milestone?

Ans: Flipkart

13.What is Google’s AI-powered messaging app released on September 21 named?

Ans: Allo
14. Which Company manufactures this car?

LeSee electric car







Ans:LeEco’s  LeSee electric car division 

15. Id the famous Women

Image result for sudha murthy

Ans: Sudha Murthy  She is the chairperson of the Infosys Foundation

16. ID this guy

Ans: Rajan Anandan
Rajan Anandan is the Vice President of Google, South East Asia & India and is responsible for sales and operations in this region

17. Ajio is an e-commerce fashion space owned by?
Ans: Reliance
18. What is the online fashion store owned by Aditya Birla group named?
Ans: Abof ( All About Fashion )

19. This guy has revolutionized the budget hotel Industry in India. Id this guy

Ans: Ritesh Agarwal of OYO Rooms

20.Ashish Hemrajani is the co-founder and CEO of?

Ans: Bookmyshow

21. The Big Switch: Rewiring the World, from Edison to Google
Author: Nicholas G. Carr
22.The Innovator’s Dilemma
Ans: Clayton Christensen 
23.The Soul of a New Machine
 Ans: Tracy Kidder 
24.The New New Thing:
Ans: Michael Lewis 
25.The Chip
Ans: T.R. Reid 

26.PhonePe is a wallet app launched by?

Ans: Flipkart
27. Expand VoLTE?
Ans: Voice Over Long Term Evolution

28. Citrus Pay was aquired by ________ for $130 Mn very recently?

Ans: PayU
 Latest IT Quiz Questions
Questions published in this blog are getting thousands of eyes each day, so if you ever wish to publish your questions in thie blog, just mail your set to [email protected]. Alteast 300 words set of questions are expected so that it will perform will in the blog. Thanks for reading.

Also see,

Latest IT Quiz Questions for Kerala IT Quiz

Important Startups and their founders


Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *