IT Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

First Frontier

 (Digital readiness)

Q1. The Anatomy of a large-scale Hypertextual W… S….. Engine. What was introducing to the world with this description?

  1. Yahoo
  2. Google engine
  3. Web search

Answer: the creation of Google web search engine, the three dots and five dots coming in there.

Q2. This character is believed to have got its name from this in ice hockey. It’s a famous game that children and adult play.

  1. Puck
  2. Puck man
  3. Pac-man

Answer: Pac-man

Q3. A great man from the early years of computing, he often signed with just three letters JVN.

  1. John von Neuman
  2. Charles Babbage
  3. Charles K. Kao

Answer: John won Neuman

Q4. Identify the company.

 

  1. AMD Micro-chip
  2. C4004 micro-chip
  3. Intel 4004 Micro-chip

Answer: Intel 4004 Micero-chip

 

Q5. Identify the gentle man with a large object in his hand. He led the team that in 1972-73 built the first mobile cell phone and made the first cell phone call. Who is he?

  1. Martin Cooper
  2. Alexander Graham Bell
  3. Johann Philipp Reis

Answer: Martin Cooper

Second Frontier

(Borderless Learning)

Q1.  Which company with three stars pattern? It reflected the origin of the brand’s name, which means “tri-star” in the Korean language.

  1. Samsung
  2. Acer
  3. Tata Motors Limited

Answer: Samsung

Q2. Who or which company is the parent of Millar World

  1. YouTube
  2. Instagram
  3. Netflix

Answer: Netflix

Q3. It’s an old identity used in the year 1890-1914. Identify the Logo.

  1. Itr older logo
  2. SC older logo
  3. Ibm older logo

Answer: Ibm Older logo

Q4. The time frame was June 2005, Archimedes Ventures which is essentially was the one that founded it was led by Michael Arrington and Keith Teare, which famous entity started out which today advises people on how the companies are being invested into etc.?

  1. Crunch base
  2. Archimedes Base
  3. Micheel Arrigton

Answer: crunch base

Q5. One lady created a revolution in India that involved a lady of Indian origin. It has become a huge revolution in India where people really people want to capture the journey that other people have made. What was that _______?

  1. My Story
  2. Our story
  3. Your Story

Answer:  Your Story (Shradha Sharma)

                                                         Third frontier                           

(History of TCS)

Q1. Which among these is the name that is given to TCS’s payment processing solution specific to the world of banking?

  1. Sapphire
  2. Quartz

Answer: Quartz

Q2. Power answer labs were something that got created by TCS’s in partnership with the department of electrical engineering at which institution?

  1. IIT Kharagpur
  2. IIT Bombay

Answer: IIT Bombay

Q3. Tata Consultancy services provided Microsoft support for its Microsoft best talk, this support that TCS’s has provided was in the domain of ___________?

  1. Bluetooth
  2. RFID

Answer: RFID

Q4. Who was the first chairman of TCS’s ?

  1. Faqir Chand Kholi
  2. JRD Tata

Answer: JRD Tata

Fourth Frontier

(Analytics and Insight)

Q1. Which company is over all connection or associated to all these companies?

  1. Amazon
  2. Flipkart
  3. Alibaba

Answer: Amazon

Q2. A rocket for a digital Diwali “Touch Tomorrow” was one of their early lines with a photo of Mr. Mittal behind the brand. Touch tomorrow was campaign by them?

  1. Airtel
  2. Jio
  3. Bsnl

Answer: Airtel

Q3. From the Picture, Name the Specific Company?

  1. Google Nest
  2. Google Fiber
  3. Google Alphabet

Answer: Google Alphabet

Q4. Identify the Logo

  1. Dell
  2. Redmi
  3. Samsung

Answer: Dell

Fourth Frontier

(Multi Experiences)

Q1. Identify the person of Indian origin, who you would associate to inventing Car suspension system based on electromagnetic motors and amplifiers, he is better known for his innovation in the Audio space.

  1. C boss
  2. Amar Boss

Answer: Amar Boss

Q2.  Identify a word which was mention by Frederick Billingsley in a series of articles that he wrote, which led to this simple word that describe elements in the image world?

 

  1. JPG
  2. Pixel

Answer: Pixel

Q3. Identify the logo? This is a loop that is going to loop in the future.

  1. A train / Future loop
  2. Hyper loop / Infinity Loop

Answer: Hyper loop / Infinity loop

Q4. This is the new conferencing platform in India which has receive a massive funding, Starting like the logo shows with the letter “H”.                                                                          It has become the new platform for world’s virtual events and they called themselves the smartest virtual platform that brings together  Experiences and Intelligence.

 

 

  1. Hubilo
  2. Hyper-visual

Answer: Hubilo

- Advertisement -

Latest Quiz

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy. Answer : Sal Khan  Q2. A great man who said "school sometimes...
- Advertisement -

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................? Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon? Answer : ISS Transit Q2. Known as Fox Sedge tree...

IT Quiz

First Frontier  (Digital readiness) Q1. The Anatomy of a large-scale Hypertextual W... S..... Engine. What was introducing to the world with this description? Yahoo Google engine ...

Related news

TCS IT Wiz 2020 Quarter final

(Digital Readiness) Q1. Who is this extremely important innovator, and the founder pf Khan Academy. Answer : Sal Khan  Q2. A great man who said "school sometimes...

Tcs Inquizitive 2023. 10th Quarter final

First Round (Predictive Intelligence) Q1. This Google doodle was made to celebrate Olas Romer's experiment which determined what important quality or quantity is .............................? Answer : Calculate...

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon? Answer : ISS Transit Q2. Known as Fox Sedge tree...

IT Quiz

First Frontier  (Digital readiness) Q1. The Anatomy of a large-scale Hypertextual W... S..... Engine. What was introducing to the world with this description? Yahoo Google engine ...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here