College Tech Quiz 2018 Questions and answers

- Advertisement -
This is a latest set of College Tech Quiz questions and answers researched by one of our School Tech Quiz enthusiast, and big thanks for contributing these College tech quiz questions.

College Tech Quiz Questions 2018

1) *X* is the creator of widely used web standards such as RSS, RDF and Schema.org. He is also responsible for products such as Google Custom Search. He was a co-founder of Epinions and Alpiri. He currently works at Google as a Google Fellow. Who is he?
Answer : Ramanathan V. Guha
2) ID
Answer- Robert H. Swan (intel CEO 2018-)
3) X once counted all the broken panes of glass of a factory, publishing in 1857 a “Table of the Relative Frequency of the Causes of Breakage of plate Glass Windows”: of Plate Glass Windows”: Of 464 broken panes, 14 were caused by “drunken men, women or boys”. X loved fire. He once baked himself in an oven at 130 degrees Celsius for 4 minutes to see what would happen. Later he arranged to be lowered into Mt. Vesuvius, Italy in order to view molten lava for himself. Yet, he was a great mathematician and computer scientist. Identify X.
Ans: Charles Babbage 
4)Having rejected the name Twitch for their social networking service, co-founder X said: “we looked in the dictionary for words around it and we came across the word ‘Y’ and it was just perfect. The definition was ‘a short burst of inconsequential information’, and ‘chirps from birds’. And that’s exactly what the product was.” Identify X and Y
Ans : Jack Dorsey & Twitter
5) X was an American computer programmer, entrepreneur, writer, political organizer, and Internet hacktivist. He was involved in the development of the web feedformat RSS and the Markdown publishing format,the organization Creative Commons, and the website framework web.py,and was a co-founder of the social news site Reddit. Who Was X?
Ans: Aaron Swartz
6) Google envisions X as a sort of crowdsourced city guide. The residents who know your city best can use the app to share tips, tricks, shortcuts, and recommendations with less in-the-know residents. It allows users to get their neighbourhood related questions answered on an open chat forum. What’s X?
Ans:Neighbourly 
7)’Fashio AI ‘concept store was put up in china.Here clothing racks are RFID enabled and use gyro-sensors and Bluetooth low-energy chips. This means that articles selected by shoppers automatically show up in the Smart Mirror.
Who presented this shopping of the future?
Ans :Alibaba
8) Which Place has unveiled the world’s first all-digital museum which is adorned with artworks using projection-mapping technology?
Ans: Tokyo
9)Snapchat confirmed it would shut down X, a peer-to-peer mobile payments service launched in 2014 with Square. The service will end on August 30. what’s X?
Ans : Snapcash
10) Facebook is developing an internet satellite after shutting down drone project. Name it.
Ans :Athena
11) Jio Payment bank was launched in collaboration with which bank?
Ans : SBI
12)What us Amazon’s Facial Recognition Tool Called?
Ans : Rekognition
College Tech Quiz
13) The Kid Sized Submarine ‘Wildboar’, named after the kid’s Soccer team was offered by whom during the Rescue mission of  Kids trapped in the Tham Luang cave in northern Thailand.?
Ans :Elon musk.
14) “No. I have been to India before. It’s a colourful, diverse and a beautiful country”
Says who?
Ans : Sophia,Humaniod Robot. 
15)ID
Answer- MacOS Mojave.
- Advertisement -
- Advertisement -
Amal Augustinehttp://www.ITQuiz.in
Blogger | Developer  | Quizzer. I'm Amal Augustine, a student of St Stephen's College Delhi. Apart from my interest in Quizzing, I'm interested in Software Development and I work on Flutter, Dart, C#,JAVA,.NET, Android, SEO, Digital Marketing, etc..

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 16 Tech Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 15 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

These are a set of final quiz questions and answers from TCS IT Wiz 2020, Would you like to author and post the set...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 14 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

The TCS IT Wiz is a knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India...

TCS IT WIZ 2020 Quarter Final 13 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here