TCS Inquizitive 2023 National Finals

- Advertisement -

First Frontier 

- Advertisement -

(Predictive Intelligence)

Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon?

Answer : ISS Transit

Q2. Known as Fox Sedge tree in the modern world as Telecom tower?

Answer : Cell Phone Tower Disguised as tree

Q3. An Inspiring startups from young( guys from IIT Bombay, Its a Inspiring Tech Startups that they bring to all the innovation they do is Why Not?

Answer : Atom Berg

Q4. These are very important Construction from the world of Engineering these are very important for a purpose. What’s the use of these Construction?

Answer: To Prevent Soil Erosion

Q5. Its an Open Source framework from google. What it is ?

Answer : Google Flutter

Q6. Identify this statue, it’s in Brantford, Ontario. This is a monument a tribute to transmitting sound through space.

Answer : Alexander Graham bell Memorial Statue

Second Frontier

(Leveraging Technology)

Q1. This entity has been all over the news in India they announced a huge tie up recently, which made them grab the India Headlines? This is an Australian Stock exchange.

Answer : Australian stock exchange have a huge tie up with TCS for their revamp of their technology backbone.

Q2. What’s Common To these Machine? What to they do for your life

Answer : Food Making Machine ( To speed up the food making process using technology)

Q3. This is a phenomenal collaboration between two countries. A classical example of cross border cooperation where an architect drew the entire structure modeled like a stadium. An architecture which share two borders phenomenal in the world of technology today.

Answer :   Wagah Border

Q4. Identify the Object, this object highly anticipated headset is designed to take mixed-reality experiences to the next level.

Answer : Apple Unveils Vision Pro

Q5. Who Manufacture the PSLV’s and SSLV’s In India?

Answer : NSIL (New space India Limited)

Third Frontier
(Generative Intelligence)

Q1. This is a rare statue in India of a person who is believe to be a great Engineer in his mind and the Father’s of Indian Industry. Who is he?

Answer : Jamsetji Nusserwanji Tata

Q2. It is Extremely tough but Light material, It has a highly Chemical resistant and has a High Temperature tolerance with very low thermal expansion. what it is?

Answer : Corbon Fiber

Q3. This statue is outside of the British library Which shows him Using a divider. the divider is used to study principles of conservation of momentum and angular momentum.

Answer : Isaac Newton

Q4. A device which is evolved tremendously in the world of sport, Which is absolutely technology control device.

Answer : Gamma X-stringer (Used to make String in the Racket)

Q5. The father of photography invented the first practical process of photography known as  daguerreotype. Identify it.

Answer : Louis Daguerre

6. These are blades require precision and technology today matches your shoe to your body weight and momentum of your body weight.

Answer : Ice Skating blades Or Figure skating blades

 Fourth Frontier

(Cloud Power)

Q1. These are all business family what connects their roots and therefore their names and identities, there is something which intrinsically connects the roots and history of their companies and therefore their names?

Answer : Fe: Iron

Thus all these companies were originally in the iron business hence their companies name to start with Fe which states an iron.

 

Q2. Important man speaking about something tools for humanity, and first ever to get a golden visa from Indonesia, Looped and Current affairs. who is he?

Answer : Sam Altman

 Fifth Frontier

(Essence of speed)

Q1. I am a book titled a Synopsis of elementary result in pure and applied mathematics, i was authored by George Shoobridge carr. I Serve as an inspiration a single book changing the life of a great Indian from the world of mathematics.

Answer : Srinivasa Ramanujan

Q2. I am a animal found in the Aquatic. I became an important animal for research on sound technology because i’m very good at Sonar Pulses?

Answer : Gangetic dolphins

Q3. This is a modern term especially on the internet describing the manipulation of facial appearances through generative methods?

Answer : Deepfake

Q4. This has been an existence in the world for a very long time through people it’s a technological phenomenon. in the 1970’s this was used to denote immediate address mode in the assembly language of the programmed data process. It has also been use in the information technology in a more modern avar to highlight specific pieces of text, over a period of times it was used to group people to a belief or thoughts. What is this that has been in long existence since 1970 as the number sign, how does the world know this? and we all use commonly.

Answer : HashTag

Q5. This Engineer whose contributions revolutionized portable technology, made him the winner of The Enrico Fermi award, The Benjamin Franklin medal, an a  Noble prize. The world lost him earlier 2023.

Answer : John B.Goodenough

His contribution was the Lithium Ion battery

 

- Advertisement -

Latest Quiz

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon? Answer : ISS Transit Q2. Known as Fox Sedge tree...
- Advertisement -

IT Quiz

First Frontier  (Digital readiness) Q1. The Anatomy of a large-scale Hypertextual W... S..... Engine. What was introducing to the world with this description? Yahoo Google engine ...

IT Quiz 2022 | Tech Fundas and Long Quiz Questions

Check the fresh set of 20 Tech quiz questions and answers from 2022 and if you are preparing for any school or college quizzes,...

Current Affairs in Information Technology 2017 + Quiz

Current Affairs in Information Technology 2017 + Quiz Current Affairs in Information Technology 2017,Complete the Quiz end of this page after completing reading this page. 1) SaaS...

Related news

TCS Inquizitive 2023 National Finals

First Frontier  (Predictive Intelligence) Q1. What is the cause of these marks on the face of the Moon? Answer : ISS Transit Q2. Known as Fox Sedge tree...

IT Quiz

First Frontier  (Digital readiness) Q1. The Anatomy of a large-scale Hypertextual W... S..... Engine. What was introducing to the world with this description? Yahoo Google engine ...

IT Quiz 2022 | Tech Fundas and Long Quiz Questions

Check the fresh set of 20 Tech quiz questions and answers from 2022 and if you are preparing for any school or college quizzes,...

Current Affairs in Information Technology 2017 + Quiz

Current Affairs in Information Technology 2017 + Quiz Current Affairs in Information Technology 2017,Complete the Quiz end of this page after completing reading this page. 1) SaaS...
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here