Latest IT Quiz Questions and Answers | Jazil T.S | 2020 | Tech Quiz

- Advertisement -
- Advertisement -

 

 

 

1. X is a Kerala based startup. It is a platform for freelancers and
agencies that provide the infrastructure from websites to digital
signatures and all way up to invoicing and payment
management. Biz Stone is one of the key investors. ID X.


Ans: Sieve

 

2. Name the new CEO of GO DADDY

Ans: Aman Bhutani

 

 

3. Human Compatible is a book written by ________.

Ans: Stuart Russel

 

 

4. X Is a Taiwanese-born American billionaire businessman and electrical
engineer.

He co-founded the graphics-processor company Nvidia in 1993
and has been its president and chief executive officer since inception.

X graduated from Oregon State University before moving to California.

X topped in the list of Top CEOs in the world by Harvard Business Review
ID X


Ans: Jensen Huang

 

 

5.ID the Smartphone


clue: Manufacturer is the developer of Android social media video app
for creating and sharing short lip-sync, comedy, and talent videos.

Ans: Jianguo Pro 3 (or Nut Pro 3) by Bytedance

 

Question and answers prepared by Jazil TS

6. ID.

Ans: Jaron Lanier

Jaron Zepel Lanier is an American computer philosophy writer, computer
scientist, visual artist, and composer of classical music. He termed the
oxymoronic term Virtual reality. Considered a founding father of the field
of virtual reality, Lanier and Thomas G. Zimmerman left Atari in 1985 to
found VPL Research, Inc., the first company to sell VR goggles and
gloves.

Check out our youtube channel for more IT Quiz questions and live quizzes to win prizes online. Many live quizzes and questions are coming, don’t forget to subscribe and hit the bell button of our youtube channel.

 

7. X is a cross-platform processor benchmark, with a scoring system that
separates single-core and multi-core performance, and workloads that
simulate real-world scenarios. The logo of X is given.


Ans: Geekbench

 

8. Expand DRM

Ans: Digital rights management

is a set of access control technologies for restricting the use of
proprietary hardware and copyrighted works. DRM technologies try to
control the use, modification, and distribution of copyrighted works (such
as software and multimedia content), as well as systems within devices
that enforce these policies.

 

9. A startup by Anurag Goel which is the winner of the TechCrunch
Disrupt startup battle 2019.

It San Francisco based company which
provides the cloud for developers and startups to host all their apps and
sites.

Ans: Render

 

10. ID the Logo.

Ans: Microsoft Edge

Question and answers prepared by Jazil TS

11.X is a premium smartphone brand. X is celebrating 1500 days of Y
( which is their android based OS in their device ) by planting a tree for
every #Y tweet.

X is collaborated with WWF to plant trees for campaign
of celebrating 1500 days of Y

Ans: X-Oneplus Y-Oxygen OS

 

12. Which is the company that manufacturers activity trackers, wireless-
enabled wearable technology devices that measure data such as the
number of steps walked and other personal metrics involved in fitness
that was recently acquired by Google?

Ans: Fitbit

 

13. Ubuntu 20.04 is codenamed as __________.

Ans: Focal fossa

 

14.ID the distro.

Ans: Solus

15. X is a Nobel laureate in physics. X developed Y as a part of a project in
The UNIVERSITY OF COLORADO BOULDER.

 

Ans: X-Carl Weiman Y- Phet

Question and answers prepared by Jazil TS

 

TCS IT Wiz 2019 Kochi Prelims and Finals Q&A

TCS IT Wiz Prelims and Finals Questions 2019

TCS IT Wiz Nagpur 2019 Prelims and Finals Q&A

 

- Advertisement -
Nandulal Krishna
I'm Nandulal Krishna , Quizzer and Technology Enthusiast .

Latest Quiz

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

Related news

TCS IT WIZ 2020 National Finals Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest inter-school IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 4 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 3 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...

TCS IT WIZ 2020 Semi Final 2 Technical Quiz Questions Answers | IT Quiz

A knowledge initiative started by Tata Consultancy Services in 1999, it is the biggest interschool IT Quiz in India for students from class 8...
- Advertisement -

12 COMMENTS

    • we’re working our asses off to bring you the best tech quiz stuff.
      please check previous posts.
      the new set of questions will be posted sooooooon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here