Mananthavady Sub District IT Quiz 2017 Conducted by Muhammed Ali,Master Trainer on [email protected]

 Questions And Answers of Mananthavady Sub District IT Quiz Conducted by Mr.Muhammed Ali,Master Trainer on [email protected]

Sub District IT Quiz 2017 Questions and answers, Please share your Sub District IT Quiz 2017 Questions on [email protected] . Attractive rewards for sharing sub district IT Quiz questions.

1. how many Gigabytes(GB)makes one Petabyte(PB) ?
Ans:1024*1024 GB =
2.What is OLA ?
Ans:App-Based Online Taxi Service 
3.________is a technological research and development Centre of Kerala Police Department, Recently started ?
Ans:Cyberdome
4.What is the Web Address of Alphabet.Inc ?
Ans: abc.xyz 
5.___________ is a Section 8 Company formed by Govt of Kerala, to fuel ICT enabled education?
Ans: KITE (Kerala Infrastructure and technology for Education)
6. What is the Contribution Of Mark Shuttleworth in The field of Information Technology ?
Ans: Founder of Canonical and Development and Funding for Ubuntu
 
7.___________ is a non-profit library of millions of free books, movies, software, music, websites, and more.
Ans
Ans: Internet Archive (Wayback machine)
8.Name of Google’s new digital payment app for India(UPI Interface)?
Ans: Google TEZ 
9. Father of Indian Supercomputers ?
Ans: Vijay Bhatkar
10.who is the Autor of “Imagining India: The Idea of a Renewed Nation”?
Ans: Nandan Nilekani 
11.__________ is an  American computer scientist and cognitive scientist. McCarthy was one of the founders of the discipline of artificial intelligence ,”Known as Father of AI”?
Ans: John McCarthy
12.___________is a task-dedicated, desktop computer released by Canon Inc. in 1987 at a price of US$1,495.NAme it ?
Ans: Cannon Cat
13.(Embedded Video)

Ans: Google Translate 
14.ID Logo ?
Ans: Wikimedia Commons APP (Recently Launched)
15.Name the App from Google For Smaret Parenting(Controlling Childrens Android Devices)?
Ans: Family Link
16.This hex color code of Red is #0000ff . then #ff0000 is ?
Ans: Blue
 
17.BOSS is an Indian GNU/Linux distribution developed by CDAC and is customized to suit Indian’s digital environment.Expand BOSS .
Ans: Bharat Operating System Solutions (BOSS Linux)
18. ID logo
Ans: Tencent QQ
19.Expand GIF
Ans: Graphical Interchange Format
20.ID logo
Ans: Scribus
21.What is DogSpot ?
Ans: Dogspot is India’s biggest online platform for Dogs, Cats, Birds, fish and some small pets. It is also the leading online store for pet supplies, food, accessories and other products.
22.What is OCTOTHROBE ?
Ans: Hash
23. ID logo
Ans: Appstore
Mananthavady Sub District IT Quiz 2017
24.Name the web portal of kerala enabling ICT enabled Education with an integrated platform of Textbooks,Question Banks and toutorial E-resources ?
Ans:Samagra
25. Expand VoLTE ?
Ans: Voice over Long Term Evolution
That’s all for Sub District IT Quiz 2017, you can share your Sub District IT Quiz 2017 to me at [email protected]

1.Who wrote the book " The Road Ahead" ?

3 Responses to “Mananthavady Sub District IT Quiz 2017 Conducted by Muhammed Ali,Master Trainer on [email protected]
  1. Anandhu October 20, 2017
  2. Nevil Jose October 23, 2017
  3. Nandulal October 26, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *