Information Technology Current Affairs Quiz 2017 Questions and answers

1
275
Information Technology Current Affairs Quiz 2017 Questions and answers

Information Technology Current Affairs Quiz 2017 Questions and answers

1.Who acquired Freecharge from Snapdeal on July 2017?

Ans: Axis Bank

2.Apple’s iconic white earbuds were inspired by what ?

Ans: Stormtroopers in Starwars

3.What is this?

Ans: This is game box 2.0 release by KFC to pair up your android smartphone through Bluetooth and play games.

4.___________ is an author or creator of computer viruses ?

Ans:VXer

5.X is an ambitious, exploratory and ground-breaking project undertaken without any expectation of near-term profitability or benefit and also, perhaps, without a full investigation of potential risks and benefits. X is a tech term. What?

Ans:Moonshot

6.ID this company, hint: in very recent news

Ans: Grab taxi , Offering driverless taxi in Singapore

7.Name the software similar to google earth developed by ISRO?

Ans: Bhuvan

8.Identify the mascot

Ans:Pufferfish of bit.ly

9.On June 30, 1948, the transistor was successfully demonstrated, allowing radios to become compact, with the smallest ones able to fit in a shirt pocket. The research company that demonstrated it, The Volta Laboratory, had been started by a Scottish innovator using money from one of his inventions. Today owned by Nokia, the company came to be known by the innovators family name. Who started the company and what invention financed its start up?

Ans:Bell Labs

10.The origin of the term ‘broadcast’ is in dispute. It was either coined by a station manager Frank Conrad or by RCA historian George Clark, around 1920 to distinguish this new activity of ‘one-to-many’ communication; a single radio station transmitting to multiple listeners. But before the invention of the Radio the verb ‘to broadcast’ had already been in use since 1800s. From which field did we get the term ‘to broadcast’ from?

Ans:In reference to the spreading of seeds in the field

11.Logo of?

Ans:Open whisper system

Information Technology Current Affairs Quiz 2017 Questions and answers

12.Identify these people

Ans:Adam D’angelo and Charlie Cheever, Quora founders

13.X is a keyboard layout patented in 1936 by Dr. August (in pic) and his brother-in-law, Dr. William Dealey. ID X?

Ans: Dvorak

14.Identify the founder of X Market, now a defunct online darknet market which operated on a hidden service of the Tor network.  It was shut down after a law enforcement action as a part of Operation Bayonet against it in the US, Canada, and Thailand, reported 13 July 2017.A blockchain-recorded Bitcoin transaction indicated someone had transferred millions of dollars within the system. Id X

Ans:AlphaBay

15.ID this recently launched app

Ans: Motion Stills by Google

16.X was manufactured on 3rd September 2112 in matsushiba Robot factory. X was originally yellow in colour but lost it to rats that bit them off. X’s production code is MS 903. Id X

Ans:DORAEMON

Information Technology Current Affairs Quiz 2017 Questions and answers

17.This was formerly known as AliPay, whats it now ?

Ans:Ant financial Services

18.X is an infrastructure and tunneling company founded by Y in late 2016 after he mentioned the idea of making tunnels on his Twitter account. Y cited difficulty with Los Angeles traffic and limitations with the current 2-D transportation network as inspiration for the tunneling project X

ID X and Y

Ans: X- Boring Company,

Y-Elon Musk

19.Electronics Niketan, 6 CGO Complex,
Lodhi Road, New Delhi – 110 003.
??above is the address of ____?

Ans:Ministry of Electronics & IT. 

20.X is known for coining the expression “the medium is the message” and the term global village, and for predicting the World Wide Web almost 30 years before it was invented.He was a fixture in media discourse in the late 1960s, though his influence began to wane in the early 1970s. In the years after his death, he continued to be a controversial figure in academic circles. With the arrival of the Internet and the World Wide Web, however, interest was renewed in his work and perspective. ID x?

Ans:Marshall mclohan

Information Technology Current Affairs Quiz 2017 Questions and answers

21.By tagging a series of image files with a cryptic number, a high level of search engine optimization can be easily achieved and that’s what David did.On April 6th, 2009, David Horvitz, a New York-based artist known for his often eccentric DIY instructional projects, posted a picture doing something titled “241543903” via his Flickr account. On April 10th, the same numeric sequence appeared in a Tumblr post which provided the instruction for readers to do what David did. Later in an interview in December 2010, Horvitz explained that he conceived the idea after suggesting his sick friend Mylinh to do this. The number “241543903” stems from a combination of the serial number of his refrigerator and the barcodes on a bag of edamame and a package of frozen soba noodles that were stored in the freezer.What was his suggestion to his friend that became so popular?

Ans:The head in the freezer meme

22.BrickerBot is a notorious malware that permanently disables (ie“bricks”) any unsecured IoT device that it infects. In a recent interview, the creator of BrickerBot called himself a “doctor” and called his “malware” what?

Ans:Internet chemotherapy

23.X is an Indian fashion and lifestylee-commerce portal founded by Praveen Sinha,Lakshmi Potluri,Arun Chandra Mohan. The portal sells apparel, footwear, fashion accessories, beauty products, fragrances, home accessories and other fashion and lifestyle products.The company’s headquarter is in Gurgaon .In July, 2016 Flipkart acquired X through its unit Myntra for about $70 Million. Y serves as the CEO of X. Identify X and Y.

Ans:X- Jabong,

Y- Ananth Narayanan

24.Who designed this?

 

Ans:Susan kare

25.The way it’s meant to be played is the tagline of?

Ans: NVIDIA

26.This is a programming language which largely came into limelight after this year’s Google I/O

Ans:Kotlin

Information Technology Current Affairs Quiz 2017 Questions and answers

27.”We just happen to be a group of people on the Internet who need—just kind of an outlet to do as we wish, that we wouldn’t be able to do in regular society. …That’s more or less the point of it. Do as you wish.”
Who?

Ans:Anonymous

28.Ektra is a phone series specialising in its camera department. According to the company, it will produce DSLR like high quality images. Which company?

Ans:Kodak

29.Computer scientists at the University of Washington previously revealed they could generate digital doppelgangers of anyone by analyzing images of them. Recently, a very famous personality was chosen for this. Who?

Ans:Barack Obama

30. Last year apple changed its real pistol emoji to a toy gun emoji but same year X changed their toy gun emoji with a real revolver in an apparent need to conform to universal emoji standards. Id X

Ans:Microsoft

31.The first emoji was created in 1998 or 1999 in Japan by X, who was part of the team working on NTT DoCoMo’s i-mode mobile Internet platform.

Ans:Shigetaka Kurita 

32.What is the full form of ECC in ECC Memory?

Ans:Error Correcting Code

1.The first high-level programming was ..........

 

Information Technology Current Affairs Quiz 2017 Questions and answers

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here