IT QUIZ 127

8
142
1.Identify this person and what he founded ?

Ans:Bram Cohen (Bit Torrent)
2.What is IAMAI ?
Ans:Internet And Mobile Association of India
3.’Brew’ is an Operating System from which company ?
Ans:Qualcomm
4.Identify this logo

Ans:Wikimedia Incubator
5. X is the most widely used free software license, which guarantees end users (individuals, organizations, companies) the freedoms to use, study, share (copy), and modify the software. Software that ensures that these rights are retained is called free software. The license was originally written by Richard Stallman of the Free Software Foundation (FSF) for the GNU project.What is X ?
Ans:GNU General Public License
6.What from world of Microsoft was codenamed ‘Blue’ ?
Ans:Windows 8.1
7.Who coined the term ‘Copyleft’ ?
Ans:Richard Stallman
8.Identify this person

 Ans:Jeff Hawkins
9.X is a video sharing website on which users could upload and share videos. The service is owned and created by Yahoo. X began as an internet-wide video search engine and added the ability to upload and share video clips in June 2006. A re-designed site was launched in February 2008 that changed the focus to Yahoo-hosted video only.What is X ?
Ans:Yahoo Screen
10. X is any small application that performs one specific task that runs within the scope of a larger program, often as a plug-in.The word X was first used in 1990 in PC Magazine.What is X ?
Ans:Applet

8 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here