Kerala HSS IT Quiz School District Level 2018  | All Districts

0
337
Kerala HSS IT Quiz
Kerala HSS IT Quiz District District Level 2018 (Questions are same for all Districts )
IT Quiz Questions and answers of HSS Section Quiz of District IT Quiz held in all districts of Kerala 2018. Kerala HSS IT Quiz
1. What is “Amazon Key”?
Ans:Amazon Key is an in-home and in-car delivery service that allows authorized shippers to gain access to an Amazon Prime customer’s home, post office box or car trunk during specified times. The purpose of Amazon Key is to prevent packages from being stolen.
2. “X” is a media organization that posts talks online for free distribution under the slogan “ideas worth spreading.”X” was conceived by Richard Saul Wurman in February 1984 as a conference which has been held annually since 1990. ID “X”
Ans: TED
3.”X” is a business and employment-oriented service that operates via websites and mobile apps.Reid Hoffman is One of its Founnders . ID “X”
Ans: LinkedIn
4.Expand eKYC
Ans: Electronic Know Your Coustomer
5.What is Allo?
Ans: Messaging Application By Google
6. What is Spotify ?
Ans: online Digital Music Service
7. Who is the Founder of IBM ?
Ans: Charles Raulett Flint
8. Who Said ” Innovation distinguishes between a leader and a follower”
Ans: Steve Jobs
9.Who Founded “O”Reilly Media
Ans: Tim Reilly
10.* Who Owns CMC.Ltd
Ans: TATA
11. Who Founded Erricson ?
Ans: Lars Magnus Ericsson
12. Expand BASIC
Ans: Beginner’s All-purpose Symbolic Instruction Code
13.What is “Kochi1” ?
Ans: Kochi One is a prepaid smart card by KMRL
14. Recently Kerala Partnered “X Academy” for Digitalising Education Sector . ID “X”
Ans: Khan Academy
15. What is Mojave ?
Ans: MacOS
16. Who Aquired Redhat Recently
Ans: IBM
17.Expand LTE
Ans: Long term Evolution
18. Which State Owns “”Sampoorna”” ?
Ans: Kerala
19.Expand “UMANG”
Ans:Unified Mobile Application for New-age Governance
20. What is Bixby Vision ?
Ans:Bixby Vision is software built into your camera, Bixby Home, Gallery, and Samsung Internet to give you a deeper understanding of what you’re looking at. It uses object recognition to translate words, shop online, or identify landmarks and businesses around you.
Kerala HSS IT Quiz
21. Who Lauched the CoCon Event ?
Ans: Kerala Police 
22.Expand CISO
Ans: Chief Informations Security officer
23. Who Founded OYO Rooms ?
Ans: Rithesh Agarwal
24.Who Developed Soochika File Tracking Sysytem ?
Ans: IKM
25.Who is The Current CEO of UIDAI ?
Ans: Ajay Bhoshan Pandey IAS
26. Recently Google TEZ merged into —–?
Ans: Google Pay
27. What is “IBM Summit” ?
Ans: Supercomputer 
28. Who is the Author of “A Road Ahead” ?
Ans: Bill Gates
29. What is Trisquel ?
Ans: Opensource GNU/Linux Based OS
30. Who Developed Meghdoot ?
Ans: C-DAC 
Questions and answers of Kerala HSS IT Quiz are Collected By Nandu lal Krishna

Kerala State School IT Quiz Package 2019

Best for Kerala Sub District, District and State level IT Quiz
₨399
99 Lifetime
  • 300 IT Quiz Questions in Excel Format
  • 5 eBooks on IT Quiz
  • An IT Quiz Google Drive ~1GB Contents
  • Latest Tech News,Founders,Logo,Companies
  • Best for Sub District, District and State level IT Quiz
  • Free IT Quiz Files published by IT @ School
  • No Ads on Contents
  • Quiz on Current Affairs. Link- Click here for Content info
  • 1000 Tech Facts eBook
  • Access to an active WhatsApp group with fellow IT Quizzers from Kerala
41 SOLD

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here