Kerala State IT Quiz 2013 Prelims

1.What is ‘Arrandale’ ?
Ans:Intel Processor
2.Who wrote the book “Mattoru Dot Com Sandyayil”
3.What is ‘Cyber Squatting’ ?
Ans:Cybersquatting is registering, trafficking in, or using a domain name with bad faith intent to profit from the goodwill of a trademark belonging to someone else.
4.In which category does ‘’ belogs ?
Ans:Video site
5.What is the full formof EBT ?
Ans:Electronic Benefit Transfer
6.Expand EDGE
Ans:Enhanced Data rate for GSM Evolution
7.The International CES ?
Ans: is a major technology-related trade show held each January in the United States.Hosts preview of products and new product announcements
8.What is ‘Siri’ ?
Ans:Siri is an intelligent personal assistant and knowledge navigator which works as an application for Apple’s iOS.
9.What was created by ‘Pyra Labs’ and later sold to other company ?
10.What is ‘Passbook’ according to iPhone ?
Ans:Passbook is an application in iOS that allows users to store coupons,boarding passes,event tickets,store cards,’generic’ cards and other forms of Mobile Payment
11.DIASPORA is a nonprofit,user owned,distributed ___________ ?
Ans:Social Network
12.C-DAC headquarters is in __________ ?
13.Eka is a _____________ ?
Ans: Supercomputer
14.Computational Research Laboratory is a wholly owned subsidiary of _______?
Ans:TATA Sons
15.Share-alike is related to what ?
Ans:Share-alike is a copyright licensing term
16.Expand FOSS ?
Ans:Free and Open Source Software
17.What is ‘Jelly Bean’ ?
Ans:Android Version
18.When is world computer literacy day celebrated ?
Ans: December 2
19.What is ‘Yandex’ ?
Ans:Search Engine
20.Who developed ‘Libre Office’ ?
Ans:The Document Foundation

2 Responses to “Kerala State IT Quiz 2013 Prelims”
  1. koshik raj January 28, 2013
    • Brite Quizzer January 31, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *