TCS IT Wiz 2011 Mumbai Prelims

0
147
I am thankful to Syed Murtuza Hashmi  who shared this questions

1.If you +1 on Google+.Then what is it on Facebook?
Ans:Like
2.An Acquarium inside a Macintosh is called what?
Ans.Macquarium
3.Identify the company?

Ans:Nvidia
4.Name the company which is Tata’s electronic store range?
Ans:Croma
5.Sun Microsystems has been acquired by which famous company?
Ans:Oracle
6.Google’s service that incoporates social networking,news & chat?
Ans:Google Wave
7.He founded a Anti-Virus company.Which is that company?

Ans:Mcafee
8. Microsoft’s  service that was earlier classified only for US military use & was known as ‘Munitions’. Its known by a different name today.
Ans:MSN TV
9.Intelliweb Mouse is by which company?
Ans:Microsoft
10.Its the logo of a Operating System.Which is the OS?

Ans:Darwin
11.Which is the famous device does Foxconn manufacture for Amazon?
Ans:Kindle
12.Expand JAR with filename extension
Ans:Jave ARchive
13. High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) is a a form of digital
copy protection from this compnay which is famous for making chips.
Identify the company?
Ans:Intel
14.He is the founder of which Indian company?

Ans:Patni Computer Systems
15.Chase Bishop  is less known for his innovation for Microsoft. It is one of the prime offerings of Microsoft. Identify the product he designed?
Ans:Windows
16.What was originally to be named ‘80856’ but couldn’t trademark it.What was it later named?
Ans:Pentium
17.Two guys at  Percept software started what that revolutionized the world of television?
Ans:IPTV
18.Apple is on the NASDAQ as ‘AAPL’.What is it known on NYSE?
Ans:It remains AAPL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here