TCS IT Wiz 2012 Pune Prelims

0
230
Hi friends, Here we are presenting the TCS IT WIZ 2012 Pune Prelim Questions.The questions were provided by the TCS IT Wiz 2012 Pune Winner Gayanendra Mishra on Facebook
1.Compatibility
and Quality was its motto and it derived its name from it.What?
Ans:Compaq
4.Connect
Ans:Microsoft
5.Matthew
Charles “Matt” Mullenweg created a website that helps
others create other blogs.What did he create ? 
Ans:WordPress
6.It
was started as a Card Making company in 1889.Which company?
Ans:Nintendo
7.Who
is the CEO of IBM ?
Ans:Virginnia
Rometty
8.Headquarters of which company ?
Ans:Amazon
9.Who
is known as the father of Pentium Chips ?
Ans:Vinod
Dham
10.Expand
XIF
Ans:Xerox
Image Format
11.What does he create ?
Ans:TCP/IP(Bob Khan)
12.From
Latin icon, from Ancient Greek εἰκών “likeness, image,
portrait”. Eastern Orthodox Church sense is attested from 1833.
Computing sense first recorded in 1982.Now a common part of the
computer lingo.(pick gave a give away clue:can be seen as tiny images
on computers).
Ans:ICON
13.With
which indain mobile maker did intel make xolo ?
Ans:LAVA
14.What did they create ?
Ans:PHP
15.
A X is a type of digital media consisting of an episodic series of
audio, video, PDF, or ePub files subscribed to and downloaded through
web syndication or streamed online to a computer or mobile device.
Identify X ?
Ans:Podcast
16.Identify the author
Ans:Andrew Tanenbaum

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here