TCS IT Wiz 2013 Bhubaneswar Prelims

12
171
Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2013 Bhubaneswar Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Ayush Sinha, participant of TCS IT Wiz 2013 Bhubaneswar who  provided us the questions.

1.What is the online meeting, desktop sharing, and video conferencing sotware from Citrix called?
Ans:GoToMeeting
2.Identify the person associated with this who is the founder of Intel

Ans:Robert Noyce
3.It is often used as a measure of computer operating system reliability or stability.It measures the time of a machine, typically a computer, has been working and available.Which term ?
Ans:Uptime
4.In the context of disaster recovery,what is th maximum tolerable length of time that a computer, system, network, or application can be down after a failure or disaster occurs?
Ans:Downtime
5.Identify the company


Ans:Karbonn
6.Lenovo, Paypal and few other companies have launched this alliance with the goal of revolutionizing online authentication with an industry-supported,standards-based open protocol that not only makes users more secure but is also easy and convenient to use.What is it ?
Ans:FIDO Alliance
7.Web OS, is a mobile operating system that was earlier owned by HP.It has been acquired by which company now ?
Ans:LG
8.Identify this logo

Ans:Flipboard
9.What is the action of recording the keys struck on a keyboard typically in a covert 
 manner so that the person using the keyboard is unaware that their actions are being monitored called ?
Ans:Keylogging
10.When is the World Backup Day celebrated (March 31, December 31, June 1)
Ans:March 31st
11.Born : January 30, 1925. Died: July 2, 2013, American engineer and inventor who changed computing for life. Who ?
Ans:Douglas Engelbert
12.What is ‘S’ is SRAM ?
Ans:Static
13.Wishtel is a Mumbai based company which makes OS for BSNL tablets. What is special about this OS?
Ans:Hindi Android OS
14.It is the set of rules that defines the combinations of symbols that are considered to be a correctly structured document or fragment in that language. ( He gave the clue ‘ _____ error’)
Ans:Syntax
15.What was the theme of this Amul Ad ?

Ans:i-phone 5 launch in India
16.EOS is a product by which company ?
Ans:Canon
17.“Keep Moving” is the tagline of which product? (model no wasn’t required)
Ans:Blackberry Z10
18.It is the process of removing the limitations on Apple devices running the iOS operating system through the use of software and hardware exploits – such devices include the iPhone, iPod touch, iPad, and second generation Apple TV.What ?
Ans:Jailbreaking
19.PCI DSS is a proprietary information security standard for organizations that handle cardholder information for the major debit, credit, prepaid, e-purse, ATM, and POS cards. What is the fulform of PCI is DSS is Data Security Standard ?
Ans:Payment Card Industry
20.Identify this logo (Openstack, Closedstack)

Ans:Openstack 

12 COMMENTS

  1. A Leading IT Software Company in Bhubaneswar, India

    Enosis Technologies one of the best software company in Odisha, India escalation its business nationally and universally. Enosis has been a reputed name in the field of IT in various Places, Customer satisfaction is the main purpose of Enosis Technologies.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here