TCS IT Wiz 2013 Kochi Prelims

8
177
Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2013 Kochi Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Kevin George, 2nd runner up to TCS IT Wiz 2013 Kochi who  provided us the questions.

1.The company has a rich heritage of many “firsts”, including creating the first Microsoft-powered smartphone (2002) and the first Microsoft 3G phone (2005). Their first major product, one of the world’s first touch-screen smartphones, appeared in 2000.Which is the company [ hint:Taiwanese Company]
Ans:HTC
2.Name the TCS initiative which uses mobile phones and sensor technology to give personalized advice to farmers
Ans: M-Krishi
3.Expand URL
Ans:Uniform Resource Locator
4.Identify this website devoted to reviews, information, and news of films

Ans:Rotten Tomatoes
5.The term was inspired by a story in Greek Mythology because the thing being talked about appears to perform a desirable function but instead facilitates unauthorized access to the users computer system.What is it ?
Ans:Trojan
6.What was codenamed ‘Fennec’ ? [ gave little more info]
Ans:Firefox
7.Which company did BSNL tie up with to come out with a range of tablets ? (Samsung , Pantel , Aakash)Ans:Pantel
8.This is the Game ‘The Secret of Monkey Island’.Who creates it .
[hint:it is a animation company which started making games] (different
image)

Ans:Walt Disney
9.It is the online equivalent of a physical point of sale terminal located
in most retail outlets. Paypal is one of the largest names in this
sector. Name the product/technology[hint: Giri said about some arch ..
something]
Ans:Payment Gateway
10.X is a Hungarian Company, producing a cloud-based (SaaS)
presentation software and storytelling tool for presenting ideas on a
virtual canvas.was officially established in 2009 by Adam
Somlai-Fischer. What is X ?
Ans:Prezi
11.Identify

Ans:Torch Browser
12.It is a “social cataloging ” website founded in December 2006 and
launched in January 2007 by Otis Chandler, a software engineer and
entrepreneur, and Elizabeth Chandler. The website allows individuals to
freely search their extensive database of books,annotations, and
reviews. Name it (Bookmarks, Crossword,Goodreads)
Ans:Goodreads
13.Identify

Ans:Snapfish
14.This app has just been launched by Gurgaon based Founder & Vishal Sharma and is the first app in the world for instant hiring of autos. Name the app
Ans:Appycab
15.Elwoods Edwards is an American voice over actor. He is best known for
uttering a phrase which was also the name of a very successful Hollywood
movie. What did he say ?
Ans:You’ve Got Mail
16.If 10 to the power 3 is Kilobyte . Then what is 10 to the power 24 [hint: it is extreme] (Picabyte, Petabyte , Yottabyte)
Ans:Yottabyte
17.French word for ‘courriel’ . How do we know it ?
Ans:e-mail
18.The iconic adoption of this keyboard combination has come from David
Bradley, a designer of the Original IBM PC.It was chosen since it was
nearly impossible to press this with one hand.What is the combination
[hint: Bill Gates recently apologized about this]
Ans:Ctrl+Alt+Del
19.Identify the logo

Ans:Yammer
20. X is a navigation aid used in user interfaces. It allows users to keep track of their locations within programs or documents. The term comes from the trail  in a popular fairytale.[hint: It is used to track trails]
Ans:Breadcrumb

8 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here