Information Technology Quiz Questions and answers 2017

1
73

IT Quiz Questions and answers 2017

1.Identify

nlk

Ans: Sanjay K Jha

 

2.”Breath IT, Live Easy” is the tagline of

Ans: Keralait.org

 

3.Expand APBS.

Ans: Aadhar Payment Bridge System

4.Who designed the logo of Digital India?

Ans: Rana Bhowmick

 

5. Which Digital India initiative has the tagline “Transforming Pixels into Data”?

Ans: Digitize India.

 

6. What is eTaal?

Ans: Electronic Transaction Aggregation and Analysis Layer.

7. Identify

nhikb

Ans: E-pramaan( Authentication app)

 

8.X Limited is a Certifying Authority licensed by Controller of Certifying Authorities, under Government of India. X operates under the guidelines set by Information Technology Act. With more than one million certificates issued, X caters to all kinds of subscribers who use Digital Certificates for Income Tax, MCA (ROC), Tenders, Foreign Trade, Banking, Railways and many other needs.

Ans: eMudra 

 

9.Expand UMANG.

ml

Ans: Unified Mobile Application for New-age Governance.

 

10.Which Malayalam font is used in the new 2000 and 500 rupee notes?

Ans: Meera

 

11. Identify

bj

Ans: Indic Project (Launced by SMC)

12. Expand WiBro

Ans: Wireless Broadband

 

13. Who is this?

nhn

Ans: R K Baliga (Regarded as father of Electronics city Bangalore)

 

14. What is this from the world of supercomputers ?

nk

Ans: PARAM SHAVAK( Supercomputer in a box made by C-DAC)

 

15.Identify

nhbkjb

 

Ans: C-MET ( Center of Materials for Electronics and Technology)

 

16. Chillr is a multi-bank mobile banking app that lets users send and receive money to/from anyone in their phone book by which bank?

Ans: HDFC

 

17.DigiPurse is a  wallet for bill payments, recharges, shopping.. from which bank?

Ans: Union Bank of India

 

18. Identify this logo

hs

Ans: DigiPurse

 

19.Which is India’s first mobile only bank ?

Ans: DigiBank  by DBS

20.PayZapp is an app for easy online payment solutions, which bank launched it?

Ans: HDFC

1.Expand MIME in connection to E-mail?

 

Check out all other Information Technology Quiz Questions and answers 2017

IT Quiz Questions by Kiran G Krishnan

Open Source IT Quiz made by Vishnu MC

IT Quiz on Future Technologies by Shyju Sir

Latest Information Technology Quiz Questions and answers made by Nandu Lal

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here