Latest IT Quiz Questions and answers 2017 for College level IT Quizzes

Latest IT Quiz Questions and answers 2017

Check all the Latest IT Quiz Questions and answers 2017 

 

1.What is the URL of world’s first webpage.?

Hint : info.cern.ch

Answer : http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

 

2. In which year was the @ chosen for its use in email address?

Answer : 1972

3. Bill Gates wrote his first program for which paper & pencil game popular amongst the students?

Hint : T__T__T

Answer : Tic Tac Toe

 

 

4. Identify the Logo.

Hint : product of microsoft.

Answer : Microsoft Surface

5. What is the German word for ‘Over’ , which is related to tech field ?

Hint : Taxi Booking

Answer : Uber

6. Who owns the domains beautyoftheweb.com?

Answer : Microsoft

Latest IT Quiz Questions and answers 2017

7. This is the headquarters of a company based in Hangzhou, China. Which company?

Hint: When seen from above, it seems to form the Chinese letters for A and B]

Answer : Alibaba

8. Which Indian gave the famous slogan “Roti, kapda, makaan aur bandwidth” ?

Hint : Vice President & Head – Equity Sales AnandRathi

Answer : Devang Mehta

9. what was the name of first computer on which the bug was found?

Hint : start with the world’s number one university.

Answer : Harvard Mark II

Latest IT Quiz Questions and answers 2017

10. Identify this logo.

Hint : famous camera making company.

Answer : Kodak

Latest IT Quiz Questions and answers 2017

  1. X is the technology startup with most funded Kickstarter project ever. It had raised over $20 million on Kickstarter from more than 78000 backers. However it was recently in news when X was shut down. X’s software assets will be acquired by Fitbit. Identify X.

 

2. Cofounded by Mudassir sheikha and Magnus Olsson, this Dubai based taxi hailing service reportedly has larger market share than Uber in most of its 32 cities of operation worldwide. It recently introduced women drivers in Pakistan. Which service am I talking about?

 

3.CLiQ is an Indian e-commerce website, selling Apparel, Footwear, Electronics, Watches and Accessories. The website caters to luxury product segment as well across these categories. Which Indian business conglomerate is behind this?

 

4.Infosys invested in X, an Indian drone startup. X’s drones have been used by the Indian Armed Forces for surveillance, crowd monitoring and rescue operations. X along with DRDO developed an UAV named DRDO Netra. What is X?

Latest IT Quiz Questions and answers 2017

5.“he was silent for a long moment.

he was silent for a moment.
it was quiet for a moment.
it was dark and cold.
there was a pause.
it was my turn.”

 

“there is no one else in the world.
there is no one else in sight.
they were the only ones who mattered.
they were the only ones left.
he had to be with me. she had to be with him.
i had to do this. i wanted to kill him.
i started to cry.
i turned to him.”

What is the significance of these poems?

 

6.Zenbo is a companion robot produced by which Taiwan based company?

 

7.This startup, aimed to build a better version of android than Google, claimed it was putting a bullet through Google’s head. It recently announced the end of its services and operating system. Give me its name.

 

8.Which company renamed its self driving car unit to waymo derived from its mission of finding “a new way forward in mobility.”

 

9.Which Aadhaar-based mobile payment application was launched by Prime Minister Narendra Modi? This app allows people to make digital payments directly from their bank accounts.

Latest IT Quiz Questions and answers 2017

10.Available in ‘Selfie’ and ‘Zero’ editions as well as its ‘classic’ version, the X was designed as a technology free alternative to combat the rapid decline of real social engagement that has been caused by chronic smartphone usage. X’s founders are Founders Van Gould, Chris Sheldon, Ingmar Larsen and Ben Langeveld. What is X?

 

Answers of Latest IT Quiz Questions 2017

  1. Pebble
  2. Careem
  3. Tata
  4. IdeaForge
  5. Poems written by Google’s AI
  6. Asus
  7. Cyanogen
  8. Google/Alphabet
  9. BHIM (BHarat Interface for Money)
  10. NoPhone

 

IT Quiz Questions for college students set 3 

  1. These two brothers started their journey in 1998 by taking a loan of rs.25000 from their father who was an accountant to start a company which is an unicorn now and also the first icann accredited registrar in india. these two brothers were again in news in august 2016 when another venture of their named media.net was acquired by a chinese company for a whopping $900 million making them billionaires. which company am i talking about?

Ans. Directi by Bhavin and Divyank Turakhia

 

2.Her name is Inori Aizawa. She is the official mascot of ?

Ans: Internet Explorer or Microsoft Edge

Latest IT Quiz Questions and answers 2017

3.This company’s name in finnish means ‘burning wood’. The very first venture by its founders were ‘king of the cabbage world’ which was developed as a competition hosted by nokia and hp. The 5th version of its most famous venture is a tribute to star wars. Identify this company

Ans:ROVIO

 

4.PC-talk & PC-file are regarded to be the first kinds of X. Jim Knopf is considered to the father of X and Bob Wallace is said to have coined it. What is X?

Ans:SHAREWARE

 

5.The patent of what reads as follows “a system that provides a periodically changing storyline or a special event company logo to entice users to access a web page”?

Ans: Doodle

 

6.Which company launched this 360 degree virtual reality camera and what is it called?

ozo nokia

Ans: OZO by Nokia

 

7.Thus what was founded?

 

 

 

 

 

Ans: Uber

 

8.This was a group of 8 employees who left shockley semiconductor laboratory in 1957 to start fairchild semiconductors. Later on they split up and went on to find companies like amd,intel,etc. What was this group infamously known as?

IT Quiz

Ans: Traitorous Eight

Latest IT Quiz Questions and answers 2017

9.In 1997 x was on the verge of bankruptcy. Back then y was in the midst of an image tarnishing investigation for monopolistic behaviour over ‘browser wars’. They needed some help in the image department on both government and public fronts. This ‘political gesture’ fooled the government and the general public ,such that a question like this would never be asked. In x’s case, its previous ceos had nearly run it into ground and it was struggling to survive. So y “saved” x by investing $150 million even though they were bitter rivals in the world of technology. It was just the start of x’s return to glory,considered by many as the greatest corporate comeback story of all time. Identify x & y.

Ans: X- APPLE INC.

Y- MICROSOFT

 

10.CONNECT TO A FAMOUS PERSONALITY :-

Ans: Elon Musk

*SPACEX’S Logo. Spacex Was Founded By Elon Musk

*BLASTAR Was A Game Created By Him When He Was Just 12 Years Old.

*ELON Musk’s Depiction In The Famous Show ‘THE Simpsons’

*HE Is One Of The Early Founders Of Paypal.

 

Whatsapp IT Quiz Questions and answers 2017 ,Latest Information Technology Quiz 2017 ( IT Quiz ), tcs it wiz,tcs it wiz questions,tcs it wiz prelims,tcs it wiz 2016 prelims,tcs it wiz 2016 book,tcs it wiz 2016 questions,tcs it wiz preparation,tcs it wiz prizes,tcs it wiz study material,tcs it wiz registration,tcs,it wiz 2015 book,tcs it wiz book,tcs it wiz study material pdf,tcs it wiz sample papers 2016,tcs it wiz kochi,tcs it wiz twitter,tcs it wiz questions and answers 2016,tcs,it wiz bhubaneswar 2016,tcs it wiz kolkata,tcs it wiz previous year questions,tcs it wiz app,tcs it wiz archives,tcs it wiz ahmedabad,tcs it wiz ahmedabad prelims 2013,tcs it wiz apk,,tcs it wiz ahmedabad questions,tcs it wiz questions and answers,tcs it wiz questions and answers 2012,tcs it wiz questions and answers 2013,,tcs it wiz 2012 ahmedabad questions,tcs it quiz questions and answers pdf,tcs it wiz book 2016,tcs it wiz blogspot,ITQuiz.in,Whatsapp IT Quiz Questions and answers 2017

Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.

Reply