Open Source IT Quiz Questions and answers

Open Source IT Quiz Conducted by Vishnu MC


Q1.Gerrit is a web based code review system, facilitating online code reviews for projects using the _Git_ version control system.Which company is behind this Open Source Project ?

Ans:Google

Q2. X is an operating system that is designed for modern personal computing devices, every tweak enabling us to deliver a singular, cohesive desktop experience. *X* is built from *scratch* and supported by the community, providing us the freedom to provide the best experience without being beholden to the interests of other projects or corporate agendas. X is an independent desktop Linux distribution  using the Budgie desktop environment and eopkg for package management.

Identify the operating system X

Ans: Solus

Q3. Plasma Mobile is entirely free and open-source software, It can be distributed, modified, and re-used with no restrictions.

It’s developed with an open development process anyone can get involved in. It’s privacy-focused, and you can choose “services from trusted sources”instead of relying on the ones the operating system developer chooses for you.

Which community_devoloped Plasma OS ?

Ans: KDE

Q4.This  is an ‘alternative app store for hacks, developer tools and app previews.’ It was created by Canonical’s Michael Zanetti as a friday afternoon” project.Give me the Name of the App store.

Ans: Open Store


Q5. MRS Virtual Devolopement was the original, temporary name of the company held in its first formative months.

This london based company is well known for its very famous Linux distribution

Identify this company ?

Ans: Canonical

Q6.The code name of the latest *Ubuntu* version (16.10) is Yakkety Yak.

Canonical officially announced the code name of next Ubuntu version (17.04). Which will be released in _April 2017_.

What is the codename of Ubuntu 17.04 ?

Hint : It starts with the letter Z

Ans: Zesty Zapus

Q7. This Kothamangalam Based gaming company was started in 2003. In their beginning they made games for various platforms like J2ME, DirectX, Flash, Flash lite etc.Balancing Mathai, Sheep Farm, City Encounter are the Android games made by them. These games are not so famous and hit…

In 2016 August, They devoloped the Official Game for Pulimurugan. This made the company to fame.

Which gaming company am I talking about ?

Ans: Csharks

Q8.’Flash’ is a Snapchat clone app launched only in Brazil and only in Android. The developers of this app wants to spread this into developing countries as an equivalent for Snapchat,

Which famous company is behind in this App ?

Ans: Facebook

Q9. Which company’s April Fool Prank ?

An image with Internet of Trouser ( sorry I can’t embed because I couldn’t find an image with a licence to reuse or modify for bloggers)

Ans: Samsung


Q10. Ymobile Corporation, stylized as  Y!mobile, is a subsidiary of  SoftBank Group Corporation that provides mobile telecommunications and ADSLservices. It was formed in 2014 through the merger of Willcom and eAccess, and uses the Y! moniker brand from  Yahoo!

In which country Y!mobile is based in ?

Ans: Japan

Q11.

 .rep-rap

This?? is RepRap, A general-purpose 3D printer.

What is it’s speciality or Which specific designing method is used here…

Be specific

Ans: Open Design

Open design is the development of physical products, machines and systems through use of publicly shared design information. Open design involves the making of both free and open-source software (FOSS) as well as open-source hardware.

Q12. Viv is an artificial intelligence platform that enables developers to distribute their products through an intelligent, conversational interface.

Viv is the original creators of  apple siri. In October 2016, Which asian technology giant aquired Viv technologies ?

Ans: Samsung

That’s all the Open Source IT Quiz questions, why just open source? Check other posts too

Questions published in this blog are getting thousands of eyes each day, so if you ever wish to publish your questions in thie blog, just mail your set to [email protected]. Alteast 300 words set of questions are expected so that it will perform will in the blog. Thanks for reading.

Also see,

IT Quiz Questions for Kerala IT Quiz

Important Startups and their founders

Technikwiz 2016 IT Quiz Questions and answers held at IIIT-Allahabad

Blogger | Developer | Domainer | Quizzer.
I’m Amal Augustine, a .NET Professional and I lives in Kozhikode Kerala.
Apart from my interest on Quizzing I’m a software developer and I work on C#,JAVA,.NET,Android,SEO,Digital Marketing etc.. I was into Electronics and Communication Engineering and turned into IT Profession because of my interest on technology. I’ve participated over 70+ Quizzes during my college days and have won at least 50+ and I love to host IT Quizzes and be a QuizMaster, if you want me to conduct a quiz on your institute I’m happiest to do that. You can connect me via social networks below.

7 Comments

  1. Narayanan kutty
    • Vishnu Mc
  2. Mrinal Joshi
  3. Vishnu Mc
  4. C.Swarnadurga
  5. Priya

Reply