Thrissur District IT Quiz Questions and Answers Sasthramela 2016

3
346

kozhikode-it-quiz Thrissur district IT Quiz HS Questions and answers shared by Aqeel

1. First drone made for Facebook?
 Ans: Aquila
2. Google:Google Home::Amazon:?
 Ans: Amazon Echo
3. Full form of ‘tm’ in Paytm?
Ans: *T*hrough *M*obile
4.Which is the project name of Google that makes availability of Internet with the help of balloons?
 Ans: project loon
5.. Founder s of hot mail?
Ans. Sabeer bhatiya.&.jack smith
6.Who wrote the book ‘Vijaya Vazhikal’?
Ans. G Vijayaraghavan
7.Who wrote the book ‘the unofficial way to ethical hacking’?
Ans: Ankit Fadia
8. മഴക്കെടുതികൾ മുഖ്യമന്ത്രിയെ അറിയിക്കാനുളള Mobile App?
Ans. ഇടവപ്പാതി

9.Which mobile facility is known as Business RF,MC Link,Low Power RF?

Ans: Bluetooth

10. Which Country is top on internet usage?

Ans:China

11. Identify the logo

image omitted due to copyright protected

Ans: Google Allo

12.Identify the logo

thrissur-it-quiz

Ans: GNU

13.

 

Credits for Thrissur district IT Quiz Questions : Aqeel

 

kozhikode-it-quiz Thrissur district IT Quiz HSS Questions and answers shared by Elson

1. Identify the logo

swc

Ans: Swathanthra Malayalam Computing

2. Identify this logo

amp

Ans: Accelerated Web Pages 

3. Identify this logo

.edge

Ans: Microsoft EDGE

4.Identify this logo

.wikisourcr

Ans: Wikisource

5.Identify this logo

ga

Ans: Ello

6. Identify this Person

.pascal

Ans: Blaise Pascal

7. Identify this Person

claud

Ans: Claude E Shannon (Father of Information Theory)

8. What is ‘Olam’ ?

Ans: ലക്ഷക്കണക്കിന്‌ വാക്കുകളും വ്യാഖ്യാനങ്ങളുമുള്ള അതിവേഗ ഇംഗ്ലീഷ്-മലയാളം, മലയാളം-മലയാളം നിഘണ്ടു

9.What is the name of Optical Fiber sub marine cable linking Asia,Europe and Middle East?

same

Ans: South East Asia–Middle East–Western Europe 4 (SEA-ME-WE 4)

10 Who is the chairman of Aaadhar?

Ans: J Satyanarayana

11. Which is the first social networking site?

Ans: 6 Degrees

12. Imagining India is a book writeen by?

Ans: Nandan Nilekani

13.Identify this Person

fagh

Ans: Markandey katju

14. What is Facebook’s new portal to Buy and sell things nearby?

fma

Ans: Facebook Market Place

15.What is the name of ecommerce portal by KELTRON?

Ans: Kelebuy

16. BizSpark is the open source place of which company?

Ans:Microsoft

17. Name of Facebook page made for a Tiger?

Ans:

18.Which Indian reached 2.2 Crore followers in Twitter secondly?

Ans: PM Narendra Modi

19. Which award is known as the Oscar award of IT?

Ans:Turing Award

20. Where is Nalanda digital library located?

Ans: NIT Calicut

21. Identify the logo

.redhar

Ans: RedHat

22. ‘Ullil Ullathu‘ is a novel written by?

Ans: C. Radhakrishnan

23. The term blog is derived from which two terms?

Ans: Web and Log

 

This is just a model of Thrissur district IT Quiz 2016 and can be used for reference only, Actual questions and graphics used may be different.

Keep Visiting, more questions will be updated to this thread soon, Thanks for reading. Reviews on comments please

Also see

Kozhikode District IT Quiz Questions and answers

Open Source IT Quiz made by Vishnu MC

IT Quiz on Future Technologies by Shyju Sir

Latest IT Questions made by Nandu Lal

Questions published in this blog are getting thousands of eyes each day, so if you ever wish to publish your questions in thie blog, just mail your set to iquiz@itquiz.in. Alteast 300 words set of questions are expected so that it will perform will in the blog. If your Questions are performing good in blog, you we will reward you with a surprise too.. Thanks for reading.

 

 

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here