Kerala State IT Quiz Special – 2 | Nandulal Krishna | Latest Question And Answers

13
245

Kerala State IT Quiz of 2018 – Part 2 – Latest and Special IT Quiz Prepared By Nandulal Krishna

State Level IT quiz | Special Quiz | Workout by Surfing | Goodluck

Kerala State Level IT quiz Special Questions Part 2

1.”𝒎𝒊𝒏 𝑮 𝒎𝒂𝒙 𝑫 𝔼𝒙 [𝒍𝒐𝒈 𝑫 (𝒙))] + 𝔼𝒛 [𝒍𝒐𝒈(𝟏 − 𝑫(𝑮(𝒛)))]” is a signature is found on a recent artwork called the Portrait of Edmond Belmond.
what is the significance of the work?

Ans: An algorithm painted this portrait – and it just sold at auction for US$432,500

2. Gnopernicus was a free GNOME desktop application that provides Assistive Technologies (AT) for blind and visually impaired users.
Gnopernicus is not actively developed anymore and has been replaced by “X” in GNOME.
“X”s Name is of a killer whale – its logo too resembles a whale holding a pen/pencil
Name X

Ans: Orca Screen Reader- Assistive Technology

3.NICSI is a Company under MeitY. Expand NICSI

Ans: National Informatics Centre Services Incorporated

4. “X” is a government non-profit company established in 2003.
Since 2005, “X” has also created INRegistry as its autonomous body for maintenance of.IN domain.
Name

Ans: National Internet Exchange of India (NIXI)

5. CIN No. is a 21 digits alpha-numeric code/number issued to every company incorporated in India.
Expand CIN Number

Ans: Corporate Identity Number

6.” U74999KL2017NPL049848″ is the CIN Number of a Kerala Govt. Company which is formed to fuel the state’s ICT Education.

Name The Company

Ans: KITE

7. Which Law Enforcement Authority owns the apps shown below

Ans: Kerala Police

8. These are key peoples of a Govt Agency “X”. Name the Persons in the Picture and also the X

Ans: X- UIDAI , J. Satyanarayana, IAS, Chairman, UIDAI & Dr. Ajay Bhushan Pandey, IAS, CEO, UIDAI

9. 1024 TeraByte = 1 PetaByte ,then 1024 PetaByte = ?

Ans: 1 ExaByte
https://en.wikipedia.org/wiki/File_size

10. Don’t Copy That X was an anti-copyright piracy propaganda campaign run by the Software Publishers Association (SPA) beginning in 1992.
What is the X in the name?

Ans: Floppy (Don’t Copy That Floppy)

11.”X” is an e-commerce website. It provides online facility to recharge any prepaid, postpaid mobile, DTH & Data Cards in India.
“X” is owned by Axis bank

Name X

Ans: Freecharge

12.”Y” is an Indian online grocery delivery service. It was founded in December 2013 by Albinder Dhindsa and Saurabh Kumar.
SoftBank, Tiger Global and Sequoia Capital Invested in X

Name X

Ans: Grofers-The name Grofers is a combined form of “grocery gophers.

13.Y is a multi-product company in India founded by G.L. Mirchandani and Vijay Mansukhani in 1981 in Mumbai.
X was the Main Ad theme of Y in the 1980s.
X was replaced by a couple in 2010.

ID X And Y

Ans: Y- ONIDA, X- Onida Devil

14. “True Software Scandinavia AB” is a Swedish company developed the Famous App “X”. X uses crowdsourced data to provide Telephone Number search and also manages the phonebook.
Find X

Ans: Truecaller

15. What is FASTag?

Ans: FASTag is an electronic toll collection system in India, operated by the National Highway Authority of India (NHAI).

Question And Answers Prepared By Nandulal Krishna

16.”X” is an infrastructure and tunnel construction company founded by Elon Musk in 2016.
“X” is a subsidiary of SpaceX.
Name x

Ans: The Boring Company

17.”X” is a subsidiary of Amazon that develops search engine and search advertising technology. Name X

Ans: A9.com

18. Scott Dikkers and “X,” wrote the book named Welcome to the Future Which Is Mine. Who is X?

Ans: Not Elon Musk

19.”X” is an employment website that provides detailed information on various government jobs and exam results in India.
It was launched in 2015 and is based out of Jaipur, India.
“X”
“X”s name means Job Title in Hindi

Ans: Naukrinama (not Naukri)

20.”X” is an annual Wikipedia contest focused on the promotion of Asian content in different language Wikipedia.
Each participating community runs a month-long online edit-a-thon every November at their local language Wikipedias and create new content about Asia except their own country.

Name the event X

Ans: Wikipedia Asian Month

21.ID Logo

Ans: Google Text-to-Speech

22.

Sulekha: Plan Monitoring for decentralized planning at a local level
Sevana: Civil Registration – Births, Deaths and Marriages Registration
Sanchitha: Repository of acts and rules relating to local bodies
Soochika: Workflow application. Status Monitoring over the web, and eSMS integration
Sanchaya: The Revenue & Licence System
Saankhya: Double entry accrual-based accounting for all local governments
Sthapana: Payroll, PF accounting (Municipal and Panchayat employees PF accounts)
Samvedhitha: LSGD web portal for all local governments and the Department
Sachithra: Map suite (GIS) and asset register for local governments
Sevana Pension: Disbursement of social welfare pensions, with electronic money order (eMO) integration
Sakarma: Handling of council/committee agenda, minutes, etc.
Sugama: Cost Estimation tool for public works
Sanketham: Ensures transparency in granting Building Permits (KMBR)
Subhadra: Financial Management System
Samoohya: Citizen database
Saphalya: Human resource package

Above Mentioned Application Softwares are Developed by?

Ans: IKM-Information Kerala Mission

23. “X” is a Dutch Semiconductor Company.
“X” was co-founded by Philips.
“X” has set the GUINNESS WORLD RECORDS™ title for the world’s smallest advertisement.

Name X

Ans: ASML- The world’s smallest advertisement has a surface area of 258 micrometers squared, measuring just 33.27 micrometers x 7.76 micrometers.

24.ViLTE stands for __________. It’s an extension of VoLTE, which enhances voice services with a high-quality video channel.

Ans: video over LTE

25.”X” is a free resource for the study of art history created by art historians Beth Harris and Steven Zucker.
“X” is an independent not-for-profit organization and the official partner to Khan Academy for art history.

Name X

Anns: Smarthistory

26.”Y” is the nodal agency to deal with cybersecurity threats.
It is Part of MeitY.
“X”s Tagline is -“Handling Computer Security Incidents”

Ans: Indian Computer Emergency Response Team

27.GARUDA is India’s Grid Computing initiative connecting 17 cities across the country.
The 45 participating institutes in this nationwide project include all the IITs and C-DAC centers and other major institutes in India.
Expand GARUDA

Ans: Global Access to Resource Using Distributed Architecture

28. PADMA, YUVA, ISHAN, SHAVAK etc are?

Ans: PARAM Series Supercomputers

29. ID the Person

Ans: Vijay Bhatkar

30.TRDDC is the first software research center in Pune India established by TCS in 1981. Expand TRDDC

Ans: Tata Research Development and Design Centre

Question And Answers Prepared By Nandulal Krishna

Dear Friends, Workout the Questions – Surf in the web for More Details – Bring out The Quizzing Wizard in you – with Love, Nandulal Krishna

Also Visit

Kerala State IT Quiz Special | Nandulal Krishna | Latest Question And Answers

50 IT Quiz From Class 8th ICT Textbook | Nandulal Krishna | IT Quiz Questions and Answers

35 IT Quiz Questions and Answers From Class 9th ICT Textbook | Prepared By Nandulal Krishna

Class 10th ICT Textbook based IT Quiz | Nandulal Krishna | IT Quiz Questions and Answers

 

Kerala State School IT Quiz Package 2019

Best for Kerala Sub District, District and State level IT Quiz
₨399
99 Lifetime
  • 300 IT Quiz Questions in Excel Format
  • 5 eBooks on IT Quiz
  • An IT Quiz Google Drive ~1GB Contents
  • Latest Tech News,Founders,Logo,Companies
  • Best for Sub District, District and State level IT Quiz
  • Free IT Quiz Files published by IT @ School
  • No Ads on Contents
  • Quiz on Current Affairs. Link- Click here for Content info
  • 1000 Tech Facts eBook
  • Access to an active WhatsApp group with fellow IT Quizzers from Kerala
41 SOLD

13 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here